Aceton – właściwości kosmetyczne

Aceton - właściwości kosmetyczne

Aceton to bezbarwny płyn o charakterystycznym zapachu zbliżonym do produktu jakim jest zmywacz do paznokci. Wykorzystywany jest wielokierunkowo, ponieważ używa się go na budowach jako rozpuszczalnik, ale również znalazł zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Przyjrzyjmy się nieco dokładniej czym jest i jakie właściwości wykazuje aceton. Czym jest aceton? Aceton to organiczny związek chemiczny, którego wzór sumaryczny […]

Depilacja laserowa a cukrzyca

Pytania do specjalisty

Choruje na cukrzycę od 20 lat, nie mam przebarwień na skórze ani ran. Mam cukrzycę wyrównaną i pod kontrolą lekarza. Czy mogę poddać się depilacji laserowej?