Mocznik w kosmetykach – właściwości i zastosowanie

Mocznik w kosmetykach - właściwości i zastosowanie

Mocznik znany jest od dawna, jednak dopiero od niedawna zyskał na popularności. Wszystko dlatego, że stanowi związek o wszechstronnym działaniu, dzięki czemu może zaradzić wielu problemom skórnym. Jakie właściwości wykazuje więc mocznik oraz do jakich celów można go wykorzystać? Mocznik to powszechnie znany związek chemiczny. Jest substancją, która powstaje w organizmie jako uboczny produkt przemiany […]