Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron, ze względu na swój skład, może stanowić doskonały produkt do wykorzystania w celach kulinarnych, a także w kosmetologii i medycynie. Charakteryzuje się dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych (około 19% jednonienasyconych i około 70% wielonienasyconych), małą zawartością nasyconych kwasów tłuszczowych (około 11%) oraz obecnością witaminy E (około 8 mg/100 ml) i innych […]