Kwas ferulowy w kosmetologii

Kwas ferulowy w kosmetologii

Kwas ferulowy znalazł szerokie zastosowanie w dziedzinie kosmetologii. Nic dziwnego, bowiem jego wykorzystanie w zabiegach kosmetycznych zwalcza defekty skóry spowodowane m.in. przez działanie promieni słonecznych. Dzieje się tak dlatego, że związek ten wykazuje właściwości depigmentacyjne wywołane przez kontrolę tyrozynazy zapobiegając przebarwieniom słonecznym. Kwas ferulowy – czym dokładnie jest? Kwas ferulowy (kwas 4-hydroksy-3-metoksycynamonowy) to pochodna kwasu […]